Avuksi arjessa

Alussa joudut suunnittelemaan, kuinka saat hoitosi sopimaan omaan ja perheesi elämään ja tapoihin. Voit myös tuntea epävarmuutta selviämisestä itsenäisesti kotona. Mutta muista - sinua halutaan tukea!

Yhteiskunta tukee dialyysihoidossa olevan arkea eri tavoin. Kotikunta, KELA, sairaanhoitopiirit, potilasyhdistys ja dialyysiyksikön sosiaalityöntekijä auttavat sairastumisen jälkeisen arjen järjestämisessä ja löytämään ratkaisuja ongelmiin.

Sairaalassasi niin sairaanhoitajat kuin sosiaalityöntekijätkin ovat törmänneet vastaavanlaisiin arjen ongelmiin lukemattomia kertoja ja he ovat aina valmiit auttamaan sinua. Voit keskustella ongelmistasi myös muiden peritoneaalidialyysihoidossa olevien kanssa. Jos et tunne ketään henkilökohtaisesti, voit ottaa yhteyden esim. Munuais- ja maksapotilaiden liittoon paikallisyhdistyksineen, joille ongelmasi ovat tuttuja.

Dialyysihoito ei sido sinua paikoilleen. Matkustaminen niin kotimaassa kuin ulkomaillakin on mahdollista, kunhan hoidon vaatimat järjestelyt huomioidaan hyvissä ajoin etukäteen.

Päivitetty: 5.4.2012
Lähetä tämä sivu sähköpostinaTulosta
Lisätietoa

PD-potilas voi tilata dialyysiliuokset suoraan lomapaikkaansa?
Lue lisää!

© Baxter | Legal Notice | Cookies | Dialyysi.fi -verkkosivuston on laatinut Baxter yhdessä yhteistyökumppaniensa kanssa.