Dialyysi kotona

Peritoneaalidialyysin (CAPD ja APD) voi suorittaa omatoimisesti tai avustetusti kotona. Hoitoon tarvittavat liuospussit ja muut tarvikkeeet voi tilata kotiin. Tilausten helpottamiseksi PD-hoitaja auttaa sinua laatimaan listan tarvittavista tuotteista. Apteekki tuo tavallisesti  liuokset (potilaan) kotiin. Dialyysiliuokset kuuluvat KELA:n erityiskorvattavuuden piiriin.

PD-hoitaja auttaa sinua löytämään myös sopivan paikan pussinvaihtoon. Pussinvaihto voi tapahtua miltei missä tahansa, kun seuraavat seikat otetaan huomioon:

  • Paikan tulee olla mahdollisimman puhdas. Jos pussinvaihto tapahtuu pesuhuoneessa, sitä ei saa suorittaa WC:n lähellä. 
  • Pölyä nostattavaa ilmanvaihtoa tulee välttää. On siis hyvä pitää ikkuna suljettuna vaihdon aikana ja välttää pussinvaihtoa makuuhuoneessa heti petauksen jälkeen.

Dialyysiliuosten säilytys

Dialyysiliuokset tulisi säilyttää kuivassa ja huoneenlämmössä. Liuospusseja ja tarvikkeita varten tarvittavan tilan määrä riippuu hoitomuodosta ja apteekin kanssa sovituista liuosten toimitusten tiheydestä. Esimerkiksi vaatehuone tai kuiva lämmin varasto ovat sopivia säilytyspaikkoja. 

Päivitetty: 1.10.2008
Lähetä tämä sivu sähköpostinaTulosta
© Baxter | Legal Notice | Cookies | Dialyysi.fi -verkkosivuston on laatinut Baxter yhdessä yhteistyökumppaniensa kanssa.