Mätihyytelö

Mätihyytelö

6 annosta

1 dl kevytvispikermaa (tai kuohukermaa 38 % ra)
75 g maitorahkaa (1/3 pakkausta)
50 g turkkilaista/kreikkalaista jogurttia
20 g punasipulia (1/4 sipulia)
50 g kirjolohenmätiä (esim. lasipurkissa Kuusisen kala oy®, 3 % suolaa)
1 maustemitta maustepippuria tai musta/valkopippuria
1tl kuivattua ruohosipulia (voi jättää pois)

2 liivatelehteä
1 rkl kiehuvaavettä

tilliä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen niin että peittyvät reilusti. Sekoita rahka ja jogurtti kulhossa ja lisää joukkoon hyvin hienoksi silputtu sipuli sekä mäti. Mausta maustepippurilla (myllystä) tai halutessasi muulla pippurilla. Vaahdota kerma ja kääntele kevyesti seokseen. Puristele vesi liivatteista ja laita ne pieneen astiaan esim. 1 dl:n mittaan. Lisää keittyä vettä 1 rkl sekoita. Liivate sulaa kehonlämmössä veteen. Anna jäähtyä hetki ennen kuin kaadat liivatteet mätiseokseen. Sekoita seosta koko ajan kaataessasi liivatelientä.

Anna hyytyä hetki ja kokoa hyytelö kaapimella esim. pienelle leikkuulaudalle muovikelmun päälle. Levitä muovikelmu myös hyytelön päälle ja muotoile puolipalloksi. Jäähdytä viileässä 1-2 tuntia tai yön yli.

Siirrä tarjoiluastiaan ja koristele tillillä ja mädillä. Säilyy viileässä useita päiviä rahkan ja jogurtin ansiosta ja muuttamatta makuaan.

Nauti vaalean paahdetun leivän kera tai joulupöydässä.


1 annos

75 – 100 kcal (kermasta riippuen)
4 g proteiinia’
6g rasvaa
<2 g hiilihydraattia
0.3 g suolaa
130 mg natriumia
60 mg kaliumia
42 mg fosforia

Lähetä tämä sivu sähköpostinaTulosta